Görüntülemeler : 87 √ Cevap Sayısı : 8 |
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
![]() ![]() |
[Linkleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye olmak için tıklayınız...] Firaka yakın günlerdi. Resulullah'ın başı o günlerde daha çok ağrımaya başlamıştı. Ebedi dostluğa vuslat muştusunu almış, adeta herkesle vedalaşıyordu!Hatta sadece yaşayanlarla değil, daha önce toprağa emanet ettiği ashabıyla da gidip helalleşiyor,kabirlerini ziyaret edip yarın buluşacaklarının ümüdiyle tekrar geri geliyordu. İşte bu günlerden birisinde Annemiz'in(Hz.Aişe) de başı ağrımaya başlamıştı ve: -Vah başım,diye inliyordu. Bunu duyan Habib-i Kibriya Hazretleri ona döndü ve "Niye sızlanıp duruyorsun ki?" manasına gelecek bir tavırla: -Bilakis,vah Benim başıma,diyerek mukabelede bulundu. Bu "Benim ağrılarım yanında seninki de ne oluyor!" manasına geliyordu. Evet bu doğruydu ve hakikati ifade ediyordu. Ancak Rasulullah(s.a.v) meseleyi daha ileri götürdü ve : -Benden önce ölsen ne çıkar ki,dedi. "Seni ben yıkar,Ben kefenler,namazını Ben kıldırır ve mezarına da seni Ben emanet ederim!" Hiç beklemediği böyle bir değerlendirmeyle Annemizin gözleri adeta dört açılmıştı !Anlamaya çalışıyordu;duydukları şaka mıydı yoksa hakikat mi ifade ediyordu? Bedenine akseden tavırları yumuşak ve oldukça şefkat doluydu; evet şaka yapıyordu! Öyleyse şakaya şaka ile mukabelede bulunabilirdi;döndü ve şunları söyledi: -Tabii,ben öleyim ve beni teçhiz ü tekfin ettikten sonra Sen diğer hanımlarınla birlikte istediğini yap ,öyle mi?(196Buhari) Habib-i Kibriya Hazretleri'ne tebessüm ettiren cümlelerdi bunlar. Zira muhtevasında, Allah Resulü'ne olan sevgisinin derinliği gizliydi!... ![]() (Mü'minlerin en mümtaz Annesi Hz.Aişe kitabından alıntıdır Dr.Reşit Haylamaz)
|
|
|
|
| Yandaki Kullanıcılar hazan Arkadaşımıza Teşekkür Etti | aşküma (08-02-2010), nesli (08-02-2010), sabırderyası (09-02-2010), SaHRa (10-03-2010), SaNaL FaNi (08-02-2010), simyaci (30-09-2009), YASİN (09-02-2010) |
|
|
#2 |
![]() ![]() Üyelik tarihi: 21-12-2008
Rep Gücü: 82
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Teşekkür Sayısı: 934 695 Mesajda 1060 Teşekkür Aldı |
hazreti Aişe validemiz peygamberimizi çok seven hatta bu sevgiyle hoş bir kıskanmasıda varmış.HZ.Aişe validemizin buna benzer kıssalarını okumuştum ama bunu ilk kez duydum.teşekkürler
![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]() ![]() Üyelik tarihi: 02-10-2008
Rep Gücü: 50
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Teşekkür Sayısı: 578 693 Mesajda 1071 Teşekkür Aldı |
Habib-i Kibriya Hazretleri'ne tebessüm ettiren
cümlelerdi bunlar. Zira muhtevasında, Allah Resulü'ne olan sevgisinin derinliği gizliydi!. Harika sağol hazan ellerine sağlık
![]()
|
|
|
|
|
|
#4 |
![]() ![]() Üyelik tarihi: 11-07-2009
Rep Gücü: 9
![]() ![]() ![]() Teşekkür Sayısı: 62 48 Mesajda 69 Teşekkür Aldı |
Allah razı olsun çok hoş bi paylaşımdı :)
![]() موجودة دائما فى أحلامى عياظ
|
|
|
|
|
|
#5 |
![]() ![]() Üyelik tarihi: 23-11-2008
Rep Gücü: 216
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Teşekkür Sayısı: 5809 1990 Mesajda 3418 Teşekkür Aldı |
okuyan gôzlerinize saglik,Cûmlemizden Allah razi olsun insallah;
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]() ![]() Üyelik tarihi: 05-05-2008
![]() ![]() ![]() ![]() Teşekkür Sayısı: 467 538 Mesajda 733 Teşekkür Aldı |
emeğine sağlık çok güzel bir paylaşım olmuş...
NE DİNSİZ TÜRKÜM NEDE SOYSUZ MÜSLÜMAN İKİSİNDENDE RABBİME SIĞINIRIM EL-AMAN MÜSLÜMANIM TÜRKÜM KUR'ANNIMDIR TEK REHBER KALBİMDE İMAN DİLİMDE TEKBİR ALLAH'U-EKBER
|
|
|
|
| Yandaki Kullanıcılar YASİN Arkadaşımıza Teşekkür Etti | hazan (09-02-2010) |
|
|
#8 |
![]() ![]() Üyelik tarihi: 05-05-2008
![]() ![]() ![]() ![]() Teşekkür Sayısı: 467 538 Mesajda 733 Teşekkür Aldı |
cümlemizden razı olsun inşallah...
NE DİNSİZ TÜRKÜM NEDE SOYSUZ MÜSLÜMAN İKİSİNDENDE RABBİME SIĞINIRIM EL-AMAN MÜSLÜMANIM TÜRKÜM KUR'ANNIMDIR TEK REHBER KALBİMDE İMAN DİLİMDE TEKBİR ALLAH'U-EKBER
|
|
|
|
| Yandaki Kullanıcılar YASİN Arkadaşımıza Teşekkür Etti | hazan (09-02-2010) |
![]() |
| Tags: derinligi, gizliydi, sevgisinin |