Görüntülemeler : 89 √ Cevap Sayısı : 0 |
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
![]() ![]() |
yaşındaki kızım düzgün konuşurken anaokuluna başladığından beri konuşurken seviyorum yerine seviyoyum diyor.normel mi yoksa sorun mu var?yardımcı olursanız çok sevinirim.
a emenet olun.Cevabı: Efendim, bebekliğe özenen çocuklarda görülen bir durumdur bu. Endişelenmeyin fakat tedbir alın. İlgi eksikliği, Bebeklerin daha çok sevildiğini düşündürtecek davranışlarda bulunulması karşısında çocuk bebekleşmeyi seçebilir. Yapılacak şey, sakin bir tavırla ilgi düzeyini ve dozunu artırmak. Bunun yanında, dinlemek, kucağa almak, bir yetişkine değer verir gibi davranmak çok iyi gelecektir. Selâmlar efendim. (Saliha Erdim)s.a çok kıymetli saliha hanım.ben tevafuk üzerine tv net'te lila ve mor programında rastladım size.ve o kadar lezzet aldım ki sohbetinizden..cümleleriniz hiç bitmesin istedim.nefes almadan dinledim inanın.Sizden ricam daha yakından ve geniş çapta takip etmek istiyorum sizi ve nerelerden mümkün olur bu diye bilgi almak istiyorum.hangi tv kanallarında,dergilerde çalışıyorsunuz? daimi bir program sunuculuğunuz,seminerleriniz ya da o değerli incilerinizi paylaştığınız bir kitabınız var mı? yardımcı olursanız çok sevinirim.Bizleri aşkla yaratıp,sevgiyle yoğuran yüce Rab'be emanet olun.selametle... Cevabı: Değerli hanımefendi, şiir gibi ifade ettiğiniz güzel duygularınızdan dolayı çok teşekkür ederim. Faydalı olduğumuzu öğrendikçe şükrümüz ve sorumluluğumuz artıyor. 0216 474 00 50 ararsanız gerekli bilgileri alabilirsiniz. Fakat, pazartesi günleri Hilâl Tv de "Hanımefendi" isimli bir programı saat 10.20 de hazırlayıp sunuyorum. 102.2 Seyr Fm de hafta içi dört gün, perşembe günü eşim Zekeriya Erdim beyefendi ile birlikte olmak üzere radyo programımız var. Hayırlı günler dileklerimle, saygılar efendim. (Saliha Erdim) HAYIRLI GÜNLER.SİZİ TANIMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUM.BEN 29 YAŞINDAYIM BENİM SORUNUM HAKKIMDAN GELEMEMEK.ŞÖYLEKİ BİR KONUDA HAKLILIĞIMI BİLDİĞİM HALDE KARŞIMDAKİNİ KIRMAKTANMI VEYA BÜYÜTMEMEKTENMİDİR BİLMEM AMA KONUYU GEÇİŞTİRİYORUM SONRA BU BENDE SIKINTI YAPMAYA BAŞLIYOR.YANLIŞ YAPTIĞIMI SONRADAN ANLIYORUM.DAHA AÇIK İFADEYLE NE SÖYLEMEM GEREKTİĞİNİ BİLİYORUM AMA GEREKTİĞİ YERLERDE SÖYLEMEM GEREKENLERİ SÖYLEYEMİYORUM.BUNUN YANINDA YENİ EVLİYİM EŞİMDE BENDEN BU KONUDA DAHA DA ZAYIF.NE YAPACAĞIMI ŞAŞIRDIM.YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM Cevabı: Değerli beyefendi, yeni evliliğiniz hayırlı, uyumlu, bol çocuklu, mutlu ve uzun ömürlü olsun inşallah. Öncelikle kendiniz hakkındaki tespitleriniz, sizin özgüveninizin biraz güçlenmeye ihityacının olduğunu düşündürüyor. Nasıl ve ne zaman konuşmanız gerektiğini bilirseniz, geriye nazik ve kibar konuşmak kalıyor. Tabi muhatabı aşağılamadan ve rencide etmeden. Eğer konuştuğunuz zaman sıkıntı olursa, bırakın azıcık olsun, zamanla bunun kırmak miyeli söylenmediği anlaşılır. Ya da, siz doğruları söylediniz diye birileri üzülcekse, kendileri bilir, siz üzmemek için çaba harcayın ve sizi yıpratacak şeyleri içinizde biriktirmeyin. Fakat bazen o anda değilde daha sakinken söylemek daha iyi olabilir. Gerekirse bunun için bir psşkologdan yardım alın, bu süreci daha kısa ve zararsız aşarsınız. Bu durum insanı bunaltır, sizi anlıyorum fakat çözümü mümkün. Pes etmeden gayrete devam. hayırlı günler efendim. (Saliha Erdim ) S.a.benim 22 aylık bir kızım var. hiç kahvaltı yapmıyor. peynir,süt,yumurta yemiyor. hergün düşünmekten yoruldum. doktoru zorlayın,diyor. gündüz memeyi kestim. ama gece süt içmiyor,buyüzden meme vermeye devam ediyorum. ne yapcagımı sasırdım. yardımcı olursanız sevinirim. Cevabı: Değerli hanımefendi, biz yetişkinlerin bile iştah düzeni her zaman aynı olmaz. Bazen sıcaklardan, bazen gelişimindeki bir aşamadan veya başka bir sebepten dolayı, hastalık sebebiyle olmayan az yemek yeme görülebilir. Bazen annenin aşırı ısrarı bile çocuğa “yemeyeceğim” dedirtebilir. Burada önemli olan, çocuğun hareketli ve sağlıklı olması. Zorlamak yanlış bir yöntem. Eğer gerçekten iştahsızlık varsa, bir tıp doktoruna ***ürüp muayene ettirmekte fayda var. Çoğunlukla da kansızlık iştahsızlık yapıyor. Fakat bunların ötesinde annenin, çocuğun yeme temposuna saygı göstererek baskıyı ortadan kaldırmasıdır. Ayrıca, bazen kahvaltıda çorba yemeyi deneyin. Başka çocuklarla birlikte olmak, masanın yerin değiştirmek, kahvaltı çeşitlerinde değişiklik yapmak ta işe yarayabilir. Kolay gelsin. (Saliha Erdim )
Hale razı oluş şükürdür. ![]()
|
|
|
|
| Yandaki Kullanıcılar aşküma Arkadaşımıza Teşekkür Etti | ANKEBUT (03-08-2008) |
![]() |
| Tags: cevapliyor, erdim, saliha |