|
|||||||
| Kayıt ol | Arama | Bugünün Mesajları | Forumları Okundu Kabul Et |
Görüntülemeler : 180 √ Cevap Sayısı : 3 |
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
![]() ![]() |
Bir gün ashabı güzin Kainatın Efendisinin huzuruna gelip Hz. Ebu Bekir’den şikayette bulundular:
- Ya Rasulallah, Hz. Ebu Bekir bir oda içine girip ciğer kebabı yiyor, biz kokusunu duyuyoruz, fakat bizi davet etmiyor. Sultanı Enbiya buyurdular ki: - Onun bir daha böyle yaptığını görürseniz bana haber verin. Beraber gidip bakalım. Bir gün yine Hz. Ebu Bekir odaya girdi. Haber verdiler. Resul-i Ekrem hemen kalkıp oraya gitti. İçeri girdiğinde gördü ki ne ateş var ne kebap. Hz. Ebu Bekir’e sordu: - Ya Ebu Bekir, yalnız başına ciğer kebabı yiyormuşsun doğru mudur? Ebu Bekir (ra) de: - Ya Rasulallah, haşa! Ben ciğer kebabı yemiyorum. Pişen kendi ciğerim, diye cevapladı. Rasulullah sebebini sorduğunda Hz. Ebu Bekir: - Ya Habiballah, her an aklıma şu geliyor: Hak Teala bana İslam’ı nasip etti. Habibinin dostu eyledi. Ashab arasında meşhur oldum. Acaba kıyamet gününde halim ne olur? Allah-u Teala’ya bu kadar nimetin şükrünü eda edebilir miyim, diye korktuğumdan ciğerim yanıyor, kebap oluyor, cevabını verdi. Bunun üzerine Ebu Bekir (ra) hakkında ayetler indi. Ashab-ı kiramın Hz. Ebu Bekir’e olan muhabbeti daha da arttı.
|
|
|
|
| Yandaki Kullanıcılar şehide Arkadaşımıza Teşekkür Etti | hüzünyılı (06-08-2009) |
|
|
#3 |
![]() ![]() Üyelik tarihi: 03-09-2008
Rep Gücü: 147
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Teşekkür Sayısı: 2274 1211 Mesajda 1887 Teşekkür Aldı |
çok etkileyici emeğine sağlik
Bazen
Konuşmak istemezsin Ama söylenen laflar içini acıtır Ve konuşmaya başlarsın Kimse susturamaz seni
|
|
|
|
|
|
#4 |
![]() Üyelik tarihi: 06-08-2009
Rep Gücü: 0
![]() Teşekkür Sayısı: 0 0 Mesajda 0 Teşekkür Aldı |
rabbim herkese böyle vicdanıyla muhasebe yapmayı nasip etsin körü körüne hayatı sürdüren nasipsizlerden eylemesin (amin) ...paylaşım için sağol
вαиα вιя вєи ℓαzıм вιя ∂є вєиι αиℓαуαи;вєиι вιя вєи αиℓαяıм вιя ∂є вєиι уαяα∂αи
|
|
|
|
![]() |
| Tags: bekrin, ciger, ebu, evinden, gelen, kokusu |