PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Uhud Şehidlerini Ziyaret

ISRA
12-09-2009, 23:52
Peygamber Efendimiz(s.a.v), Uhud şehidliğinin ziyaret edip:
“Allah’ım,bu kulun ve Peygamberin, şunların şehid olduklarına
Ve kıyamet gününe kadar kendilerini ziyaret
Eden ve selamlayanlara mukabelede bulunacaklarına şehadet
eder.” buyurdu.
Peygamberimiz(s.a.v),heryıl,Uhud şehidlerini ziyaret ederdi.Uhud’a vardığı zaman:
“Selamün Aleyküm, sabrettiğiniz için bakın ne güzel yurdun ukbası(ahiret saadeti).”
(Ra’d suresi,ayet24) mealindeki ayet-i celileyi okurlardı.
Uhud Şeidleri anıldığı zaman “Vallahi,ashabımla birlikte ben de, şehid olup Uhud Dağının bağrında gecelemeyi ne kadar isterdim.Ben, onların Allah yolunda gerçek şehid olduklarına kıyamet günü şahidlik edeceğim! Gidiniz,siz de onları ziyaret ediniz.Onlara selam veriniz!
Varlığım,kudret elinde bulunan Allah’a yemin ederim ki ;onlar,
kıyamete kadar,selam veren kimsenin selamına,duasına ve ziyaretine mukabele eder(cevap verir)ler!” buyurdu.
Hz.Ebu Bekir, Hz.Ömer ve Hz.Osman(r,anhüm),her yıl Uhud şehidlerini ziyaret ederlerdi.
Hz.Muaviye, hacc veya umre için Şam’dan Mekke’ye giderken Uhud şehidlerini ziyaret ederdi.
Hz.Fatıma,iki günde,üç günde bir Uhud’a gider, amcası Hz.Hamza’nın
kabrini ziyaret eder,orada ağlar, dua eder,kabri düzeltirdi.
Sa’d bin Ebi Vakkas(r.a),Gabe’ye giderken şehid kabirlerinin arkasından gelir, üç kere;”Esselamü Aleyküm” der sonra arkadaşlarına döner”Siz,selamınıza mukabele edecek karşılık verecek bir cemaate selam vermezmisiniz ki
Onlar kıyamete kadar selam veren kimsenin selamına mukabele ederler.” Derdi.
Peygamberimizin(s.a.v) zevcesi Hz. Ümmü Seleme validemiz(r.a) de her ay Uhud’a gider şehidleri ziyaret ederdi.(Radıyallahşü Anhüm).

Ne güzel o güzel yerlere gidip selam verenlerden olmak…

aşküma
13-09-2009, 00:01
gidip görüp o havayı alanlardan oluruz inş.

AmmarYASİR
13-09-2009, 02:00
gidip görüp o havayı alanlardan oluruz inş.

amin ecmain kardeşim..