Orijinalini görmek için tıklayınız : Sabır
yaşayan ölü
11-01-2010, 13:43
Başımıza ne gelirse gelsin sabır etmeliyiz.Peki artık uçurumun en ucunda olanlar ne yapacak?
Sabredecek..Buraya imtihan olmaya geldik..eğer kul ALLAH ın kendisini sınadığının bilincinde ise sabretmesi gerektiğini bilir.şartlar ne olursa olsun eğer kul ALLAH ın emir ve yasaklarına uymayı sürdürürse ALLAH ona hiç ummadığı yerlerden yardım eder ve onu karanlıklardan aydınlığa çıkartır..unutmayalım
bakara 153
Ey iman edenler! Sabır ve namaz ile Allah'tan yardım isteyin. Çünkü Allah muhakkak sabredenlerle beraberdir
Başımıza ne gelirse gelsin sabır etmeliyiz.Peki artık uçurumun en ucunda olanlar ne yapacak?
uç nokta diye bir şey yokttur ki herkesin çekildiği terkettiği acıların bütünleşttini var sayalım hiç çıkışınız yok. yaşamakttan tad alma adına, zerre duygunuz kalmasa bile, yokluğun en vahim anında RABBİM NE DİYOR "Ben, size kâfi değil miyim?" (Zümer Suresi, ayet 36), iştte bu yeter bize her şey onun vermesiyle değilmi? peki neden aldında kendimizi hissiz hisediyoruz buna hakkımız yok verende alanda kendisi AMENNA ondan gelen her şeye.
SaNaL FaNi
11-01-2010, 17:20
ALLAH Celle Celalühu kimseye kaldıracağından daha ağır bir sorumluluk yüklemez. Kuran’ın ifadesiyle, “Allah, hiç kimseye güç yetireceğinden başkasını yüklemez. Kazandığı lehine, kazandırdıkları aleyhinedir”. (Bakara, 286)
Gelen sıkıntılar bize ne kadar da büyük görünse ayeti kerimeye baktığımızda kendi acizliğimizden büyük bir sıkıntı imiş gibi görüyoruz.
Bu konada bize düşen zorda da olsa sabretmek namazla, zikirle, istiğfarla, kendi acizliğimizi, rahmanın büyüklüğünü düşünerek duayla kurtuluş istemektir benim acizane düşüncem.
yaşayan ölü
31-01-2010, 01:50
hepinize cevaplarınız için çok teşkkür ederim.Allah razı olsun.
Müslûmanim diYen uçurumun en ucunda olmaz, olmamali sevgili kardesim
muslumanlar uçurumdakileri kurtarir, onlara yardim eder..
gafletinden dolayi uçurumda buluverse bile kendini o uçurum kenarlarini
ehemniyetli bir manzaraya dônduruverir...bazen derman dertlerin içersinde gizlidir, en zor çaresizliklerde bile çareler gizlidir..
sana senden daha yakin olan Allahimiz hiç bir kulunu çaresiz ve yalniz birakmaz...hisset bak!
vBulletin v3.8.2, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.