Orijinalini görmek için tıklayınız : Napacağımı Bilemiyorum
melek1990
24-09-2009, 20:15
Selamun aleykum.Ben liseye gidiyorum bildiğiniz gibi bugün okullar açıldı..Ben namazımı eksiksiz kılıyorum çok şükür...Daha bugün okula gider gitmez eve geldim yorgun düştüm namazıda kılmam gerek öyle yorgunum ki namazı kıldım ama hıuşuyla kılamadım okuldakiler aklıma geldi namazda istemeden hep okulu düşündüm...hep böyle oluyo okul açılıyo ben namazları huşuyla kılamıyorum...İllaki okuldan bişi aklıma takılcak...bide öğlen okulda kalıyorum öğlen namazı kazaya kalıyo..eğer ölen okulda kalmasam eve gelsem 4 defa git gel zor oluyo...napıcam bilemedim..Nasıl namazı bu şekilde huşuyla kılsam???
AmmarYASİR
24-09-2009, 20:39
Ne güzel tüm dertlerimiz böyle olsa, melek kardeşim normalde huşu içinde kılıyordunda şimdimi okul açılınca kılamıyorsun helal olsun sana maşaALLAH:) evin yakınsa kardeşim evine gıt mutlaka kılmaya çalış namazını, mükafatı kat kat olur. ALLAHın daha çok hoşuna gıder bu azmin. Ayrıca her namazda mümkünse abdest almaya çalış ve namazdan önce manasını düşünerek Fatiha suresini oku ve öyle tekbir al tüm dünyayı arkana at o zaman huşu içinde kılarsın inşaALLAH..
melek1990
24-09-2009, 20:52
Ne güzel tüm dertlerimiz böyle olsa, melek kardeşim normalde huşu içinde kılıyordunda şimdimi okul açılınca kılamıyorsun helal olsun sana maşaALLAH:) evin yakınsa kardeşim evine gıt mutlaka kılmaya çalış namazını, mükafatı kat kat olur. ALLAHın daha çok hoşuna gıder bu azmin. Ayrıca her namazda mümkünse abdest almaya çalış ve namazdan önce manasını düşünerek Fatiha suresini oku ve öyle tekbir al tüm dünyayı arkana at o zaman huşu içinde kılarsın inşaALLAH..
Ya vallaha okuldaki olaylar aklıma giriyo istemeden kafayı yiyicem..zaten her namazda abdest alıyorum evimde yakın değil...:frown:
AmmarYASİR
24-09-2009, 21:00
Ya vallaha okuldaki olaylar aklıma giriyo istemeden kafayı yiyicem..zaten her namazda abdest alıyorum evimde yakın değil...:frown:
Melek kardeşim işin aslına bakarsan bana sorarsan ben sana derim ki senin ne işin var lisede ama kendi tercihin saygı duymak durumundayım işin zor ALLAH yardımcın olsun kardeşim..Seçenekler ortada artık seçimini sen yaparsın..
ne demek senin ne işin var lisede
AmmarYASİR
24-09-2009, 21:07
ne demek senin ne işin var lisede
Kardeşim özür dilerim ben arkadaşı bayan olarak düşündüğümden öyle söyledim:) Asla okumaya karşı değilim ama bu düzende karşıyım..
melek1990
24-09-2009, 21:12
Bir ara liseyi bırakmaya karar verdim annem duyunca ödü koptu okumamı istiyolar onlar da çok dinine bağlıdır hatta yazın kurslara götürürler beni ama liseyide okumamı istiyorlar...kendi ayaklarım üzerinde durabilmemi...napsam bilemiyorum ki nasıl okuldaki iyi-kötü olayları kafama sokmadan namazıma düzgün bir şekilde huşuyla devam edebilsem çok üzülüyorum hep aklımda:frown::frown:
Bir ara liseyi bırakmaya karar verdim annem duyunca ödü koptu okumamı istiyolar onlar da çok dinine bağlıdır hatta yazın kurslara götürürler beni ama liseyide okumamı istiyorlar...kendi ayaklarım üzerinde durabilmemi...napsam bilemiyorum ki nasıl okuldaki iyi-kötü olayları kafama sokmadan namazıma düzgün bir şekilde huşuyla devam edebilsem çok üzülüyorum hep aklımda:frown::frown:
kardeşim merhaba senin bu sorularına yetikili arkadaşlar cevap verirler inşallah. okulunu bırakma başka bir yolu vardır bu işin veya başka okullar var mesela. namada huşuyla kılamıyorum diyorsun acaba dü,nyada tam manasıyla huşu içindew kaç kişi namaz kılıyor dersin? vesvese herkesin başında bu nefsler varya vesveseyi hep düşürürler aklımıza. sen onlara inat namazda daim ol huşu sonra gelir inşallah
melek1990
24-09-2009, 21:23
kardeşim merhaba senin bu sorularına yetikili arkadaşlar cevap verirler inşallah. okulunu bırakma başka bir yolu vardır bu işin veya başka okullar var mesela. namada huşuyla kılamıyorum diyorsun acaba dü,nyada tam manasıyla huşu içindew kaç kişi namaz kılıyor dersin? vesvese herkesin başında bu nefsler varya vesveseyi hep düşürürler aklımıza. sen onlara inat namazda daim ol huşu sonra gelir inşallah
Haklısın Simyacı kardeşim vesvese herkese geliyor değil mi ben bu yönden hiç bakmamıştım...çok teşekkür ederim Allah razı olsun..:smile:
senden de Ammar kardeşimden de:smile: Başka fikirler varmı??Fikirleriniz çok işime yarıyor
Sevgili Melek kardesim,merhaba :smile:
namazlarini kildigin için Allah senden razi olsun
ve husu içinde kilmayi cumle mumine nasip etsin..http://img89.imageshack.us/img89/1962/c66hq4.gif (http://www.msnevi.com/msn-hareketli-gifler/2073-minik-cicek-gifleri-cicek-gifleri.html#post5426)
****bu yaziyi çok severek okurum,burada paylasmak istedim:***
İnsanda nefis vardır. Nefis insanı her zaman ibadetlerden soğutmaya çalışır. Buda gösteriyor ki içinizden gelen ses nefis ve şeytanın sesidir. Ayrıca namazım geçerlimidir gibi vesveseye kapılmaya gerek yoktur. Biz namaz kılmakla mükellefiz. İbadetlerimizi kabul edecek olan Allahtır.
Onlar ki, namazlarında huşû içindedirler. (Müminun 23)
Bu ayette geçen huşu kelimesinin manasını Elmalılı Hamdi Efendi şöyle açıklıyor:
Ki onlar namazlarında huşû içindedirler. Huşûu, bazıları korku, çekingenlik gibi kalp fiillerinden olmak üzere tarif etmiş; bazıları da sükûnet İçinde olmak ve sallanmayı terk etmek gibi organlara ait fiillerden göstermiştir. Doğrusu huşu, aslı kalp'te, tezahürü beden de olmak üzere ikisini de içinde bulundurur. Kalbe ait tarafı, Rabbin azamet ve celâli karşısında kendi küçüklüğünü göstererek nefsi, Hakk'ın emrine baş eğdirip söz dinlettirecek ve edeb ve azimden başka bir şeye yönelmeyecek şekilde kalbin son derece bir saygı hissi duymasıdır.
Dış görünüşle ilgili yönü de, vücut organlarında bu duygunun belirlenmesiyle bîr sakinlik ve sükûnet meydana gelmesi, gözlerinin önüne, secde yerine bakıp, sağa sola, şuna buna iltifat etmemesidir. Bundan dolayı, "huşû"un aslı namazın şartlarından olan niyetin samimiliği ile; tezahürleri de namazın adâb ve diğer tamamlayıcıları İle ilgilidir. Hasen'den ve İbnü Sîrin'den rivayet olunduğuna göre Resulullah ve ashabı namazda güzlerini gökyüzüne kaldırırlardı, bu âyetin inmesi üzerine önlerine eğdiler ve ihtisar'ı terk ettiler.(1) Buhari ve Müslim'de Hz. Aişe (r.anha) den de rivayet olunur ki: "Resulullah'a namazda iltifat (yüzünü çevirip bakma) hakkında sordum, buyurdu ki: "O bir çalmadır ki, şeytan onu kulun namazından çalar, kaçar."(2)
Hakim Tirmizî'nin, Kasım b. Muhammed yoluyla Esma binli Ebî Bekir'den Hz. Aişe'nin annesi Ümmü Ruman'dan rivayet ettiği bir hadiste, muhterem Ümmü Ruman (r.anha) demiştir ki; "Namazımda sallanıyordum. Ebû Bekir (r.a) gördü, beni öyle bir azarladı ki, az daha namazdan çıkacaktım. Sonra da dedi ki: 'Resulullah'ı dinledim, şöyle buyuruyordu: Herhangi biriniz namaza durduğunda her tarafı sakin olsun, yahudiler gibi sallanmasın. Zira namazda azaların sükûneti namazın tamamındandır."(3)
(1) İhtisar; Elleri böğürlere koymaktır. (Müellif)
(2) Buharî, Ezan, 93; Ebu Davud, Salât, 161; Tirmizî, Cumua, 59; Nesaî, Sehv, 10.
(3) Alusî, Tefsir, XVIII, 3.
Selam ve dua ile...http://img89.imageshack.us/img89/1962/c66hq4.gif (http://www.msnevi.com/msn-hareketli-gifler/2073-minik-cicek-gifleri-cicek-gifleri.html#post5426)
(http://www.msnevi.com/msn-hareketli-gifler/2073-minik-cicek-gifleri-cicek-gifleri.html#post5426)
melek1990
25-09-2009, 00:13
Hepinizden de Allah razı olsun..AmmarYASİR simyacı ve hazan kardeşime teşekkürler...:wink:
SaNaL FaNi
25-09-2009, 01:24
Maşallah kardeşim namazlarını devamlı kılman çok güzel ALLAH ecrini verir, daim olur inşallah. ALLAH razı olsun senden.
Ben de acizane bir şeyler yazmak istedim soruna, umarım yardımcı olur.
Bir de olaya şu yönüyle bak hiç kimse her zaman aynı şartlarda kalamaz yerimiz düzenimiz değişir biz de kendi şartlarımızı onlara göre ayarlarız sen de kendine göre ayarlamalısın namazlarını bu durumda iken en iyi şekilde nasıl kılabiliyorsan öyle kılmalısın. Sen elinden geleni yaptıktan sonra mevlam da ecrini verecektir inşaallah. Sen elinden geleni yap gerisini düşünüpte canını sıkma derim.
Ayrıca herkes istediği şartlarda hiç sıkıntı çekmeden ibadet edebilirmi o zaman ne anlamı kalır sıkıntılar olacak rabbim sınayacak bizleri biz de sabır ve şükür göstereceğiz.
Ne insanlar vardır zor şarlarda çalışan bendenleri çok fazla yorulan üzerleri kirlenen onlarda istemez mi tertemiz elbiselerle dinlengin bir halde namaz kılmak isterler ama bu dünyanın da bazı şartları var onlar engeller onlar ne yapsın ya herkes elinden geldiğini yapsın derim.
(Allah sabredenleri sever.) [Al-i İmran 146]
(Allahü teâlânın yardımı, kulun sabrı ile beraberdir.) [Ebu Nuaym]
(En üstün ibadet sıkıntıya sabretmektir.) [Tirmizi]
(İbadetin başı sabırdır.) [Hakim]
(İmanın yarısı sabır, diğer yarısı ise şükürdür.) [Beyheki]
(Oruç sabrın, sabır da, imanın yarısıdır.) [Ebu Nuaym]
(Sabrın imandaki yeri, başın vücuttaki yeri gibidir.) [Deylemi]
(Hoşlanılmayan şeye sabretmekte büyük hayır vardır.) [Tirmizi]
melek1990
25-09-2009, 02:09
Maşallah kardeşim namazlarını devamlı kılman çok güzel ALLAH ecrini verir, daim olur inşallah. ALLAH razı olsun senden.
Ben de acizane bir şeyler yazmak istedim soruna, umarım yardımcı olur.
Bir de olaya şu yönüyle bak hiç kimse her zaman aynı şartlarda kalamaz yerimiz düzenimiz değişir biz de kendi şartlarımızı onlara göre ayarlarız sen de kendine göre ayarlamalısın namazlarını bu durumda iken en iyi şekilde nasıl kılabiliyorsan öyle kılmalısın. Sen elinden geleni yaptıktan sonra mevlam da ecrini verecektir inşaallah. Sen elinden geleni yap gerisini düşünüpte canını sıkma derim.
Ayrıca herkes istediği şartlarda hiç sıkıntı çekmeden ibadet edebilirmi o zaman ne anlamı kalır sıkıntılar olacak rabbim sınayacak bizleri biz de sabır ve şükür göstereceğiz.
Ne insanlar vardır zor şarlarda çalışan bendenleri çok fazla yorulan üzerleri kirlenen onlarda istemez mi tertemiz elbiselerle dinlengin bir halde namaz kılmak isterler ama bu dünyanın da bazı şartları var onlar engeller onlar ne yapsın ya herkes elinden geldiğini yapsın derim.
(Allah sabredenleri sever.) [Al-i İmran 146]
(Allahü teâlânın yardımı, kulun sabrı ile beraberdir.) [Ebu Nuaym]
(En üstün ibadet sıkıntıya sabretmektir.) [Tirmizi]
(İbadetin başı sabırdır.) [Hakim]
(İmanın yarısı sabır, diğer yarısı ise şükürdür.) [Beyheki]
(Oruç sabrın, sabır da, imanın yarısıdır.) [Ebu Nuaym]
(Sabrın imandaki yeri, başın vücuttaki yeri gibidir.) [Deylemi]
(Hoşlanılmayan şeye sabretmekte büyük hayır vardır.) [Tirmizi]
Allah razı olsun Sanal Fani kardeşim dediklerini dikkate alacağım..:smile:
hüzünyılı
25-09-2009, 02:19
melek kardeşim ne mutlu sana şurdaki güzellik hiç bir yerde yok sorununu bizimle paylaştın tüm arkadaşlar senin bu meselene çözüm bulmak için elinden geleni yapıyorlar. Allahu teala bu sorunu sebeb yapmış bizimle tanışmaya ve dertlerini paylaşmana vesile olmuş. Tabi ki huşuyla namaz kılmak önemli ama huşuyla kılamıyorum diye namazı sonraya ertelemek olmaz. şeytanın sağdan yanaşması diye bir tabi var. şeytan böyle durumları fırsat bilip nasıl olsa huşuyla kılamıyorsun kılma yada sonra kılarsın diye insanı yanıltabiliyor. önemli olan bu durumda şaytanın inadına zorda olsa namazını kılabilmek kıldığın zaman huşu ile kılmadığını zannedip huzursuz olursun o şeytanın vesvesesidir kıldıktan sonra da öyle bir rahatlayıp için huzurla dolar ki anlatılmaz..... Allah sabır versin kardeşim bizimle paylaştığın için teşekkürler
melek1990
25-09-2009, 13:45
melek kardeşim ne mutlu sana şurdaki güzellik hiç bir yerde yok sorununu bizimle paylaştın tüm arkadaşlar senin bu meselene çözüm bulmak için elinden geleni yapıyorlar. Allahu teala bu sorunu sebeb yapmış bizimle tanışmaya ve dertlerini paylaşmana vesile olmuş. Tabi ki huşuyla namaz kılmak önemli ama huşuyla kılamıyorum diye namazı sonraya ertelemek olmaz. şeytanın sağdan yanaşması diye bir tabi var. şeytan böyle durumları fırsat bilip nasıl olsa huşuyla kılamıyorsun kılma yada sonra kılarsın diye insanı yanıltabiliyor. önemli olan bu durumda şaytanın inadına zorda olsa namazını kılabilmek kıldığın zaman huşu ile kılmadığını zannedip huzursuz olursun o şeytanın vesvesesidir kıldıktan sonra da öyle bir rahatlayıp için huzurla dolar ki anlatılmaz..... Allah sabır versin kardeşim bizimle paylaştığın için teşekkürler
Senden de Allah razı olsun hüzünyılı kardeşim...senin dediklerinide dikkate alacağım:smiley32:
Bu arada sizin dediklerinize göre bugün namazı kıldım öğlen eve geldim okulda kalmadım kalmamda artık inş...namazı öyle güzel kıldım ki öyle rahatladım ki anlatamam Allah hepinizden razı olsun..SELAMETLE
vBulletin v3.8.2, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.