PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hanimlar evlenince kendinizi birakmayin!

aşküma
27-07-2008, 16:51
Sa

Nedense bir cok ülkenin Hanimlari evlense dahi Bakimini güzelligini korurken bizim "türk hanimlari" kendini cabuk birakiyor

En Sevdikleri sözde "alan almis satan satmis" kime süsleneyim

Bakim derken Islami cercevede uygun bir bakimi kastediyorum

Mesela bir ev hanimi bütün gün evde is yaparken rahat kiyafetler giyiyor, yerine göre yemegi vs o giysiler ile yapiyor ve dogal olarak aksam olunca üstü basi kirli veya koku almis olabiliyor

Buna ragmen esini ister kapida ister evde karsilarken üzerine degistirmeyi düsünmüyor

Oysa o Insan bütün gün calisirken sonra, gözlerini harama bakmaktan sakindiktan sonra eve geldiginde onun icin süslenmis bir Hanimi karsisinda gördügünde eminimki cok ferahlayacaktir (varsayalimki Erkek Islami yasayan biri ve disarida Hanimindan baskasini görmeyen bir insan)

Aslinda süslenmek, güzel görünmek Kadinin fitratinda olan seylerdir Buna ragmen secmis oldugunuz Esinize karsi niye birakiyorsunuz kendinizi? Mesela insan nasilsa evlendim diyor

ama hic korkmuyor bana olan sevgisi zamanla eksilir yada ona karsi ilk gündeki görünümüm ile olayimki Sevgisi hep ayni sekilde baki kalsin

Her hanim temiz ve kendine karsi bakimli olan bir esi ister
Ayni sekilde bunu Bayanlarda yapsa Esleriniz sevinmezmi?

Bence Islami bir kadin dahada gözönünde oldugu icin bir "örnek" temsil ettigi icin bu konuda dahada dikkat etmesi gerekiyor

Ister calisan bir bayan olsun ister ev hanimi

evindeki düzen, disziplin vs olsun, kendi üstündeki titizligi ile daima dikkat cekmeli ki
insanlar bunu Islam ile bagdastirsin

Evlendikten sonra, dogumlardan sonra dogal olarak bir kadin kilo alir

Fakat o kilolar üzerinde kalmasi lazim dogal diye birsey yok
Elbette dogum yapmadan önceki halinizi alamazsiniz ama en azindan hedefi oraya koyarsaniz fazla bir degisim olmaz,

Sonra disarida Dügüne gider gibi süslenen bayanlar, güzel kiyafetlerine misafirlige veya disariya saklayanlar, neden bunlari Rabbinizin huzuruna giderken giymiyor yada neden Esiniz icin evinizde giymiyorsunuz? Insan Sevdigi icin süslenip güzel görünmek istemezmi?

Elbette erkeklerdende ayni titizligi bekliyoruz, ben su an sadece Hanimlaradeyinmek istedim cünkü cok fazla gördügüm bir noktaydi

Sizlerinde görüslerini almak isterim

erkeklerinde tabiki görüşleri önemli

hazan
02-02-2010, 12:10
tesekkur ederim Askûma ne guzel yazi :)

bende gôruyorum etrafimda turk bayanlari, evlendikten sonra
kendilerine bakmiyorlar.. insani dusunduruyor bu :)))

aklima iki sey geliyor: ya esleri kiskançliktan izin vermiyor yada o kadar
zor ki evlilik guzel giyenmek kendilerine bakmak içlerinden gelmiyor

PERİLİÇE
02-02-2010, 13:05
kesinlikle haklısın qenelde bayanlar dediqin qibi bakımsız ewde,dışarıda süslü nasılsa köprüyü qeçtim die düşünüyorlar yorqunluk ws oluncada kendilerine bakmıyorlar beni sewio bölede sewer die düşünüyorlar ama erkekler öle düşünmüyor herzaman ewde eşini bakımlı qörmek istiyor haklarıda bu bence aynen senin dediqin qibi erkekte temiz olup kendine dikkat etmeli ama..

dışarda deil ama ewde eşimize karşı bakımlı olmalıyız die düşünüyorum bende.

asilgenç
03-02-2010, 01:03
Evet çok önemli bir konu erkek olarak ilkyorumu ben yapıyorum galiba bir bayanın çok güzel olması önemli değil giyimi kuşamı önemli giyiniş tarzı insanı çok değiştirir dikkat edilmesi gerekir kilo zaten ayrı bir sorun vede hiç hoş değil ne erkekde nede bayanda aynen aşkümanın dediği gibi bizim kadınlar hemen kendini salıyor olmaz hatta orta yaşlarda bile dikkat etmek lazım eşlerin birbirlerine karşı süslenmeleri sünnetir daha söylenecek çok şey var ama şimdilik bukadar (aldatmaların en önemli sebeplerinden biridir bu konuda çok araştırma yapılmıştır bahane olamaz ama malesef oluyor ama dikkat)

kavalcıyunus
27-02-2010, 17:59
kardeşim allah senden razı olsun.çok güzel bir noktaya değinmişsin.dinimiz temizliğe çok önem veriyor.bir bayan ya da erkek temizliğine dikkat eder kendini ihmal etmezse dinimizin vecibelerinden birinide yerine getirmiş olur.aynı şekilde kadınlarda kocalarına güzel görünmek için çaba sarfederse muhakkak bunun karşılığını hem budünyada kocasının tızasını kazanarak, hem ahirette ALLAH'ın rızasını kazanarak en karlı işi yapmış olur.