PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bir sorum olacak vaktinizi ayırırsınız inş

melek1990
16-09-2009, 19:10
Sevgili Müslüman kardeşlerim!!

Sizlere bir sorum olacaktı.Bu sorunun cevabı cidden çok merak ediyorum...Hiç sabr ettiğiniz bir olay oldumu?Ne kadar sabr ettiniz ve sabrınızın sonunda ne oldu?Sizleri dinlemek benim için şereftir...buyrun..VESSELAM:gz::gz::gz:

AmmarYASİR
16-09-2009, 19:34
Sevgili Müslüman kardeşlerim!!

Sizlere bir sorum olacaktı.Bu sorunun cevabı cidden çok merak ediyorum...Hiç sabr ettiğiniz bir olay oldumu?Ne kadar sabr ettiniz ve sabrınızın sonunda ne oldu?Sizleri dinlemek benim için şereftir...buyrun..VESSELAM:gz::gz::gz:

Güzel bir soru melek kardeşim ALLAH razı olsun, hayatımızın son demine kadar önümüze sunulan bize bir sınama olarak verilen zorluklara sıkıntılara bakınca insan ister istemez bir cahillikle " evet bende sabrediyOrum sabretmeyip ne yapıyoruz ki " diyebiliyoruz.

Halbu ki bizim bildiğimiz " evet bende sabrediyorum " dediğimiz sabır karşımıza çıkan sıkıntılara, cefalara, hastalıklara, TEHAMMULden başka bişey değildir. Şimdi ilk okuyan arkadaşlar belki itiraz edecekler bu düşünceme ama inanın gerçek bu malesef ki..

SABIR denilince ilk aklımıza gelen isim EYYÜP as dır. Onun hayatına baktığımızda Rabbinin onun sınaması karşılığında gösterdiği tehammül değil bilakis sabırdı yani bie kerede " neden niçin " demedi..Şimdi o bir Peygamberdi tabiyki diyeceksiniz ama buna misal olarak ALLAHın veli kullarından örneklerde çok verebiliriz.

Ben böyle düşününce kendimi açıkçası sabırlı bulanmıyom sadece mecburen tehammul ediyorum bir çok şeye..

KISACA BANA GÖRE SABIR RAZI OLMAKTIR HER HALUKARDA..VARMI ARAMIZDA HAYATTA YAŞADIKLARI HERŞEYDEN RAZI OLUPTA
YARABBİ LUTFUNDA HOŞ KAHRINDA HOŞ DİYEBİLEN BİR YİĞİT..

ALLAHIM DİLLERİMİZİN ACİZLİĞİNDEN GAFLETİNDEN BİZİ KORUSUN HAKKIYLA HAKKI SABRI TAVSİYE EDİP SABREDENLERDEN EYLESİN ..

melek1990
16-09-2009, 21:16
Allah senden de razı olsun AmmarYASİR kardeşim...Eyyub peygamber gerçekten de sabra en büyük örnektir...o zamandaki sabır edilen olaylarla bizimkiler çok değişti..örneğin geçmişte işkenceye sabır ederlerdi sahabiler ama günümüzde bizlerde kötü insanlara sabır ederiz..yani arkamızdan konuşmalarına,iftira etmelerine,bizimle dalga geçmelerine hep sabır ederiz...işte ama sabır edemeyenlerimiz var..ben sabır edemeyenleri Allah'tan umudunu kesen ve Allah'a yakın olmayan olarak nitelendiririm...ama şunuda merak ediyorum içimizde gerçekten sabreden var mı?Varsa neye niçin ve ne kadar sabır etti ve sonuç olarak ne gördü??cevapları bekliyorum Vesselam:gz:

PERİLİÇE
16-09-2009, 21:42
bende hastalık çıktı kesin bir çözümü olmamasına raqmen sabrediprum inanıyorum ki biqün onunda çözümü çıkcak sadece tahammül ediyorum dersem yanlış olur herşey allahtan sabredersek mükafatını alacaqımıza inanıyorum her hafta iqne oluorm bu sıkıo canımı burda tahammül ediyorum mecburen fakat hapını bulmaya çalışacaklar buna inandıqım içinde doqal olrak sabrediyorum Allah herkese yardım eder yeterki inanalım sabretmesini biliriz okadar kötü durumda insanlar war ki bunları qördükçe sabrediyorum we teşekkür ediyorum rabbime çok şükür bunada..

qüzeldi konuda teşekkürler.. :smiley32:

melek1990
16-09-2009, 21:44
:smile::smile::smile:bende hastalık çıktı kesin bir çözümü olamamasına raqmen sabrediprum inanıyorum ki biqün onunda çözümü çıkcak sadece tahammül ediyorum dersem yanlış olur herşey allahtan sabredersek mükafatını alacaqımıza inanıyorum her hafta iqne oluorm bu sıkıo canımı burda tahammül ediyorum mecburen fakat hapını bulmaya çalışacaklar buna inandıqım içinde doqal olrak sabrediyorum Allah herkese yardım eder yeterki inanalım sabretmesini biliriz okadar kötü durumda insanlar war ki bunları qördükçe sabrediyorum we teşekkür ediyorum rabbime çok şükür bunada..

PERİLİÇE kardeşim hastalığına gerçekten çok üzüldüm.umarım en kısa zamanda çözüm bulunur da iyileşirsin... Sen böyle diyince dahada sabır edesim geldi..konuya devam edince inşallah başkalarıda yararlanacaktır...

PERİLİÇE
16-09-2009, 21:56
qüzel dileqin için teşekkürler kardeşim ama çözüm bulunacaqını sanmıyorum kesin çözümü yok ama en azından koruyucu tedawileri war buna da şükür sabretmem için yeterli deqilmi tedawisi olmayan hastalıklar bile warken benm hastalıqımın war bu yüzden herşey allahtan derdi weren allah sabrını werir deyip sabretmeliyiz

melek1990
16-09-2009, 22:01
qüzel dileqin için teşekkürler kardeşim ama çözüm bulunacaqını sanmıyorum kesin çözümü yok ama en azından koruyucu tedawileri war buna da şükür sabretmem için yeterli deqilmi tedawisi olmayan hastalıklar bile warken benm hastalıqımın war bu yüzden herşey allahtan derdi weren allah sabrını werir deyip sabretmeliyiz

Gerçekten çok üzüldüm tekrar büyük geçmiş olsun..ama şunuda unutma hastalıklar günahları silip süpürür..Allah(c.c)'dan ümit kesmeyip sabretdiğin için tebrik ederim seni...:37671811tp4:

PERİLİÇE
16-09-2009, 22:05
anladım ben onu :smile: allah razı olsun ..

Ali'y-ül Murtaza
16-09-2009, 22:07
bende hastalık çıktı kesin bir çözümü olmamasına raqmen sabrediprum inanıyorum ki biqün onunda çözümü çıkcak sadece tahammül ediyorum dersem yanlış olur herşey allahtan sabredersek mükafatını alacaqımıza inanıyorum her hafta iqne oluorm bu sıkıo canımı burda tahammül ediyorum mecburen fakat hapını bulmaya çalışacaklar buna inandıqım içinde doqal olrak sabrediyorum Allah herkese yardım eder yeterki inanalım sabretmesini biliriz okadar kötü durumda insanlar war ki bunları qördükçe sabrediyorum we teşekkür ediyorum rabbime çok şükür bunada..

Kardeşler bu dünya imtihan dünyası,
cenneti kazanmanın yeri, sıkıntılarımıza detlerimize
hastalıklarımıza sabır gösterdiğimizde,
Allah ran geldi için rıza gösterdiğimiz için isyan etmediğimizden dolayı
sonunda cennet var, tabiki hastalıklarımızında şifayı arayacağız.

rabbim şifa versin tüm kardeşlerime

simyaci
16-09-2009, 22:43
sanırım sadece periliçe kardeşim sabr ettiği konuyu yazmış geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda şifasını bulursun.
başka yokmu sabr eden
bende ortağıma sabr ettim biryere kadar daha sonra anlaşamadık ve ortaklıktan ayrıldım

SaNaL FaNi
17-09-2009, 00:25
Her insanın sabrettiği veya sabredeceği bir durum olmuştur.Durumı en iyi olanın bile kendine göre bir derdi vardır çünkü insanların ruh hali çok farklı kimine çok sıkıntı veren bir olay bir diğeri için çok da önemli olmayabilir.
Sabretmek lazım sabrettikçe aslında canını sıkan herneyse ilk gördüğün gibi kötü olmadığını görüyorsun hatta güzel ve hayırlı olduğunu anlıyorsun tabi sabretmek o kadar kolay bir şey değil ve bunu sürekli yapmak çok zor tam manasıyla sabır gösteren varmıdır bilmiyorum çok zor.
Şöyle düşünmek lazım genelde insanın canını sıkan sabır edilen durumlarda insanların durumu çözmek için çaresi imakanı gücü yoktur yani sabretmekten veya isyan etmekten başka çare yoktur sabır gösterenler şükredenler kazançlı çıkar rabbbim sabırlı şükreden kullarından eylesin.

melek1990
17-09-2009, 21:42
Her insanın sabrettiği veya sabredeceği bir durum olmuştur.Durumı en iyi olanın bile kendine göre bir derdi vardır çünkü insanların ruh hali çok farklı kimine çok sıkıntı veren bir olay bir diğeri için çok da önemli olmayabilir.
Sabretmek lazım sabrettikçe aslında canını sıkan herneyse ilk gördüğün gibi kötü olmadığını görüyorsun hatta güzel ve hayırlı olduğunu anlıyorsun tabi sabretmek o kadar kolay bir şey değil ve bunu sürekli yapmak çok zor tam manasıyla sabır gösteren varmıdır bilmiyorum çok zor.
Şöyle düşünmek lazım genelde insanın canını sıkan sabır edilen durumlarda insanların durumu çözmek için çaresi imakanı gücü yoktur yani sabretmekten veya isyan etmekten başka çare yoktur sabır gösterenler şükredenler kazançlı çıkar rabbbim sabırlı şükreden kullarından eylesin.

Yazın için Allah razı olsun..Eee başka sabır eden yok mu?:smiley32: